Nice move to post how to repair the device, Ikingston - and it's nice from Frontier's customer support to tell you how to do it.

But in any event, I think it's not ok to leave the repair to the customer, even if the warranty period is over. It's obvious that the issue is known to Frontier - and I'm maintaining my statement that a whole series of Alphatracks is affected.

I'm still wondering if it's out of stock everywhere because of that issue (could imagine that retailers don't like the fact that a bunch of people are sending it back) or if Frontier is planning on a new and improved device....

Hi there...

got a brandnew Alphatrack today and I have to say - it would be a nice thing if it would work.

I wanted to check it out but the fader doesn't work - same/similar behaviour as described in similar posts by other customers. It slams to the top and to the bottom during calibration and then picks randomly one of those positions to stay there. If one is moving it, it immediately moves back to full top or full bottom. Fader motor is makin' weird sounds every 3 - 4 seconds.

According to MIDI-OX the fader doesn't send MIDI, so my guess is, it's one of the corrupt units.

I'm a tad disappointed by that fact, cause I like the overall concept. It seems to me, as if a whole series of units is damaged - according to the amount of similar posts at this place.

Will send mine back to the trader, maybe I'm gonna look for another unit somewhere else - but surprisingly more and more traders over here in Germany begin to take the unit out of their assortment.

To the mods: If there is a problem with this unit due to production failures, when will flawless working units be delivered to the traders ?

Thx,

Tannoy.