Topic: Snow Leopard and alpha track

Hi All,
After the installation of the software in my macpro (OSX 10.6.3) i have notice that my frontier design alpha track was not working with my system !!
When i connect the alpha track the alpha track manager status is not available
if i connect the alpha track on my macbook with 10.5.8 no problem all is working fine
Anyone have experience about it ???
Please let me know
Thank you
Fabio

Re: Snow Leopard and alpha track

Same here, not working at all! The alpha track manager status says "available" on mine though. I am running Logic Pro 9.1.1 and Leopard 10.6.3 on a 2008 Mac Pro. Perhaps I have overlooked something.

The documentation is not really clear (10.3.9 or later) so could someone let us know if this will not work...

I am currently using an old iControl and was really looking forward to a fader. Probably have to bring it back.

Thanks,
delton

Re: Snow Leopard and alpha track

Hi,

The AlphaTrack will work in Snow Leopard running LP 9.1.1. 

fabiotto, if you're plugged into a USB hub, I'd try bypassing it and plug directly into your computer to see if that helps.  It may not be getting enough power to be recognized by the computer. I'd make sure you have the latest drivers from our site and make sure that the AlphaTrack is unplugged when these drivers are installed. When you plug in your AlphaTrack does the AlphaTrack icon pop up on your computer screen? 

deltonfoster, you will most likely need to go to our site (AlphaTrack downloads page) and get the AlphaTrack/Logic plug-in and place it into Logic's "midi device plug-ins" folder.  The 'midi device plug-ins' folder can be found if you CTRL+click on the Logic icon (*in your mac's applications folder) then select 'show package contents' then select 'contents' and finally 'midi device plug-ins'.  Then you should be able to find the AlphaTrack in Logic/Preferences/Control surfaces/Setup.

Hope this helps...

CS


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 684

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Re: Snow Leopard and alpha track

Central Scrutinizer wrote:

Hi,

The AlphaTrack will work in Snow Leopard running LP 9.1.1. 

fabiotto, if you're plugged into a USB hub, I'd try bypassing it and plug directly into your computer to see if that helps.  It may not be getting enough power to be recognized by the computer. I'd make sure you have the latest drivers from our site and make sure that the AlphaTrack is unplugged when these drivers are installed. When you plug in your AlphaTrack does the AlphaTrack icon pop up on your computer screen? 

deltonfoster, you will most likely need to go to our site (AlphaTrack downloads page) and get the AlphaTrack/Logic plug-in and place it into Logic's "midi device plug-ins" folder.  The 'midi device plug-ins' folder can be found if you CTRL+click on the Logic icon (*in your mac's applications folder) then select 'show package contents' then select 'contents' and finally 'midi device plug-ins'.  Then you should be able to find the AlphaTrack in Logic/Preferences/Control surfaces/Setup.

Hope this helps...

CS

Hi CS,

I did just that, (updated driver and Logic Plugin) for some reason it is not working. I will try the whole process again and see if it takes. It does not show up in my: preferences>control surfaces>setup screen though.

Thanks for taking time to help us! I just wanted to make sure it should work before I spend a lot of time trying.

Re: Snow Leopard and alpha track

You may want to make sure that you're CTRL+clicking on the correct Logic version (in your mac's applications folder).  You'd be surprised how many people place a plug-in in the wrong program or the wrong version's folder.  Also, after you place the plug-in try launching Logic from the applications folder.  If you launch from the dock, it's possible that the dock is launching a different version of Logic as well.

CS

Re: Snow Leopard and alpha track

Okay, I will double check. I just had to re-install Logic due to a hard drive failure so I only installed Logic 9.

So once I install the driver (AT not plugged in) and install the Midi driver placed in the proper folder it should just work? No other tweaks that need to be made? I think in my case the iControl is wreaking havoc. I can't seem to get rid of it, pop ups, etc. Every time I connect the AT it insists that i connect the iControl.

I will be back in the studio this afternoon and will give it a try again.

Thanks  CS!

~delton


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 684

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Re: Snow Leopard and alpha track

Hi CS !!

My Alpha Track is plug in directly to the Mac Pro (no USB hub)
I have installed the latest driver 1.3 with the Alpha Track unplugged from the mac and after restart i plugged in the alpha track but no pop up appear on the computer
let me know
Thank you !!!


Central Scrutinizer wrote:

Hi,

The AlphaTrack will work in Snow Leopard running LP 9.1.1. 

fabiotto, if you're plugged into a USB hub, I'd try bypassing it and plug directly into your computer to see if that helps.  It may not be getting enough power to be recognized by the computer. I'd make sure you have the latest drivers from our site and make sure that the AlphaTrack is unplugged when these drivers are installed. When you plug in your AlphaTrack does the AlphaTrack icon pop up on your computer screen? 

deltonfoster, you will most likely need to go to our site (AlphaTrack downloads page) and get the AlphaTrack/Logic plug-in and place it into Logic's "midi device plug-ins" folder.  The 'midi device plug-ins' folder can be found if you CTRL+click on the Logic icon (*in your mac's applications folder) then select 'show package contents' then select 'contents' and finally 'midi device plug-ins'.  Then you should be able to find the AlphaTrack in Logic/Preferences/Control surfaces/Setup.

Hope this helps...

CS

Re: Snow Leopard and alpha track

Hi fabiotto,

before you said that the AlphaTrack manager said 'AlphaTrack not available'.  Where did you click on the AlphaTrack manager?

Are you able to see what it reads now?

CS

Re: Snow Leopard and alpha track

CS,

Incredible, you nailed it! Wrong version of Logic. I still have LP9 9.0.0 needed to install the AT plug in 9.1.1

Working beautifully thanks!

One last question (sorry Fabio for hijacking your thread):

I am unable to select aux and master faders with the AT, am I again missing something?

Re: Snow Leopard and alpha track

Sure,

All you need to do is CTRL+click on the aux track or master track and select 'create/select Arrange track'.  The AlphaTrack will only be able to 'see' tracks in the 'Arrange' view.  So by creating these tracks in the arrange view you'll be able to access them with the AT.

CS

Re: Snow Leopard and alpha track

Wow that did it!

Thanks again!


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 684

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Re: Snow Leopard and alpha track

Central Scrutinizer wrote:

Hi fabiotto,

before you said that the AlphaTrack manager said 'AlphaTrack not available'.  Where did you click on the AlphaTrack manager?

Are you able to see what it reads now?

CS

Hi CS

i open the alpha track manager from the application folder because no popup appears on top of the screen , and when i open it the status is "not available"

Re: Snow Leopard and alpha track

Ok, this means the drivers didn't install properly.  Can you tell me exactly how you're installing the drivers?  Just to make sure you can actually throw away the CD that came with your AlphaTrack.  Everything on that CD is available on our site but I recall having a customer that thought he was installing the latest drivers but he had the CD (with older drivers) in his CD rom and every time he tried installing the newer drivers it would, instead, take the drivers from the CD; so just get rid of the CD and let me know exactly how you're installing the drivers.  Other than drivers not being properly installed the only other thing I can think of is that the AlphaTrack isn't getting power.  Does the AlphaTrack LCD screen light up when you plug it in?  Does the AlphaTrack still work on your other computer?

CS

Re: Snow Leopard and alpha track

There is one other thing, fabiotto.  Is it possible that you're using the 64-Bit kernel in your Mac Pro?  If so, try switching to the 32-Bit kernel.  Our latest drivers don't yet support the 64-Bit kernel.

CS


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 684

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Re: Snow Leopard and alpha track

Central Scrutinizer wrote:

Ok, this means the drivers didn't install properly.  Can you tell me exactly how you're installing the drivers?  Just to make sure you can actually throw away the CD that came with your AlphaTrack.  Everything on that CD is available on our site but I recall having a customer that thought he was installing the latest drivers but he had the CD (with older drivers) in his CD rom and every time he tried installing the newer drivers it would, instead, take the drivers from the CD; so just get rid of the CD and let me know exactly how you're installing the drivers.  Other than drivers not being properly installed the only other thing I can think of is that the AlphaTrack isn't getting power.  Does the AlphaTrack LCD screen light up when you plug it in?  Does the AlphaTrack still work on your other computer?

CS


Hi CS
I install the driver from the download files taken on the frontier design web site.
when i plug the AT on the macpro the LCD lights up and for two second shows"alpha track" after that the LCD don't shows nothing.
the kernel that i use i 32 bit and if i connect the AT on another computer it works perfect with both systems 10.5.8 - 10.4.11
let me know what can i do
thank you

Re: Snow Leopard and alpha track

Hi fabiotto,

You can try uninstalling the AlphaTrack then reinstalling it.  Also, when you reinstall it (at the end of the installer) does it say that the installation was successful?

Then *After your computer finishes rebooting*

then, plug in your AlphaTrack.  Does the AlphaTrack icon pop up?  In spotlight type in 'activity monitor' Does:

AlphaTrack Menu
AlphaTrackDaemon

show up on the 'my processes' list?

CS


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 684

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Re: Snow Leopard and alpha track

Central Scrutinizer wrote:

Hi fabiotto,

You can try uninstalling the AlphaTrack then reinstalling it.  Also, when you reinstall it (at the end of the installer) does it say that the installation was successful?

Then *After your computer finishes rebooting*

then, plug in your AlphaTrack.  Does the AlphaTrack icon pop up?  In spotlight type in 'activity monitor' Does:

AlphaTrack Menu
AlphaTrackDaemon

show up on the 'my processes' list?

CS

Hi CS
Problem Solved !!!
The problem was the kernel setting that on 64 bit and not 32 bit
After i switch on the 32 bit the AT starts working perfectly as usual !!
Thank you for the huge support !!
Fabio


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Re: Snow Leopard and alpha track

Hi fabiotto,

We are now in the process of updating the Mac drivers for TranzPort and AlphaTrack so they can be used in the 64-Bit kernel.  Check back periodically to our downloads page for the update:

http://frontierdesign.com/Products/AlphaTrack/Downloads
http://frontierdesign.com/Products/TranzPort/Downloads

Thanks for your patience and support.

CS


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/frontierdesign/frontierdesign.com/forums/include/parser.php on line 738

Re: Snow Leopard and alpha track

Hi everyone,

I'm making my rounds to let everyone know that updated drivers (now supporting the 64-Bit kernel) are now available for AlphaTrack (v1.4) and TranzPort (v1.4.3) on our site:

http://frontierdesign.com/Products/AlphaTrack/Downloads
http://frontierdesign.com/Products/TranzPort/Downloads

Don't forget to unplug your device prior to installing the drivers.

CS